TEHNOLOGIJA
Prošlo je više od jednog veka od kada je kompanija "Sarajishvili" započela sa proizvodnjom brendija. Proizvodnja brendija je kreativan proces koji zahteva posedovanje prave tehnologije i kreativan pristup. Pravljenje ukusnog i kvalitetnog brendija je prava umetnost.
BERBA
Prošlo je više od jednog veka od kada je kompanija "Sarajishvili" započela sa proizvodnjom izuzetnog brendija. Tajna našeg uspeha leži u vinovoj lozi. David Saradžišvili je proveo gotovo svaki trenutak u učenju i istraživanju sorti grožđa dok konačno nije pronašao najbolji brendi - Cicka, Colikouri, Goruli Mcvane, Činuri i Rkaciteli.
VINO
Proizvodnja brendija je kreativan proces koji zahteva pravu tehnologiju i kreativnost. Kompanija "Sarajishvili" veliku pažnju posvećuje pravovremenoj berbi. Naše vino se proizvodi prema evropskoj tehnologiji i umereno je slatko i kiselo, sa neutralnom voćnom aromom. Pravo vreme destilacije omogućava nam da imamo lidersku poziciju na lokalnom tržištu.
DVOSTRUKA DESTILACIJA
Primena klasične tehnologije proizvodnje je jedna od prednosti kompanije "Sarajishvili". Destilacija je veoma značajan korak u proizvodnji brendija. "Sarajishvili" je jedina kompanija u Gruziji, koja koristi francusku Šarant mašinu za destilaciju za proizvodnju visoko kvalitetnih pića.
ODLEŽAVANJE
Odležavanje destilata je veoma važan proces u proizvodnji brendija. Kao jedna od najstarijih kompanija "Sarajishvili" poštuje isključivo tradicionalne metode odležavanja. Naši destilati se barem tri godine čuvaju u hrastovim buradima zapremine 350-400 litara. Mladi brendi upija supstance iz drveta hrasta i nakon oksidacije dobija jedinstven ukus i aromu. Kada konjak stupi u reakciju sa hrastovim buretom i vazduhom, oko 3% destilata ispari. Deo koji je ispario naziva se "deo za anđele"
MEŠANJE
Mešanje je veoma važan i kreativan proces. Osoba koja se time bavi mora da prati svoju intuiciju i ukus da bi kreirala nezaboravnu mešavinu, stabilnog i mekog ukusa. "Sarajishvili" uspeva da stvori bogate i interesantne mešavine zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kolekciji starih destilata koji se čuvaju u rezervama kompanije.
ASIMILACIJA
Poslednja faza u proizvodnji brendija je ostavljanje mešavine da odstoji. U kompaniji "Sarajishvili" ovaj proces se vrši isključivo u hrastovim buradima i traje od 4 do 12 meseci. U ovoj fazi proizvodnje komponente se skladno mešaju i nastaje jedinstveno piće.