top of page

TEHNOLOGIJA

Prošlo je više od jednog veka od kada je kompanija "Sarajishvili" započela sa proizvodnjom brendija. Proizvodnja brendija je kreativan proces koji zahteva posedovanje prave tehnologije i kreativan pristup. Pravljenje ukusnog i kvalitetnog brendija je prava umetnost.

ttt.jpg

BERBA

Prošlo je više od jednog veka od kada je kompanija "Sarajishvili" započela sa proizvodnjom izuzetnog brendija. Tajna našeg uspeha leži u vinovoj lozi. David Saradžišvili je proveo gotovo svaki trenutak u učenju i istraživanju sorti grožđa dok konačno nije pronašao najbolji brendi - Cicka, Colikouri, Goruli Mcvane, Činuri i Rkaciteli.

VINO

Proizvodnja brendija je kreativan proces koji zahteva pravu tehnologiju i kreativnost.  Kompanija "Sarajishvili" veliku pažnju posvećuje pravovremenoj berbi. Naše vino se proizvodi prema evropskoj tehnologiji i umereno je slatko i kiselo, sa neutralnom voćnom aromom. Pravo vreme destilacije omogućava nam da imamo lidersku poziciju na lokalnom tržištu.

დისტილერი (12)_edited.jpg

DVOSTRUKA DESTILACIJA

Primena klasične tehnologije proizvodnje je jedna od prednosti kompanije "Sarajishvili". Destilacija je veoma značajan korak u proizvodnji brendija. "Sarajishvili" je jedina kompanija u Gruziji, koja koristi francusku Šarant mašinu za destilaciju za proizvodnju visoko kvalitetnih pića.

BRRR.jpg

ODLEŽAVANJE

Odležavanje destilata je veoma važan proces u proizvodnji brendija. Kao jedna od najstarijih kompanija "Sarajishvili" poštuje isključivo tradicionalne metode odležavanja. Naši destilati se barem tri godine čuvaju u hrastovim buradima zapremine 350-400 litara.  Mladi brendi upija supstance iz drveta hrasta i nakon oksidacije dobija jedinstven ukus i aromu. Kada konjak stupi u reakciju sa hrastovim buretom i vazduhom, oko 3% destilata ispari. Deo koji je ispario naziva se "deo za anđele"

_MG_8090.jpg

MEŠANJE

Mešanje je veoma važan i kreativan proces. Osoba koja se time bavi mora da prati svoju intuiciju i ukus da bi kreirala nezaboravnu mešavinu, stabilnog i mekog ukusa.  "Sarajishvili" uspeva da stvori bogate i interesantne mešavine zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kolekciji starih destilata koji se čuvaju u rezervama kompanije.

ASIMILACIJA

Poslednja faza u proizvodnji brendija je ostavljanje mešavine da odstoji. U kompaniji "Sarajishvili" ovaj proces se vrši isključivo u hrastovim buradima i traje od 4 do 12 meseci. U ovoj fazi proizvodnje komponente se skladno mešaju i nastaje jedinstveno piće.

AAADDD.jpg

VINSKI BRENDI

bottom of page